Katılım Emeklilik Genel Mü- dürü Ayhan Sincek, BES sis- temini değerlendirdi. 13,3 milyon katılımcıya ve 250 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşan BES’in (OKS dahil) tüm sektör olarak yukarı yönlü yakaladığı ivmenin regülasyon tarafında da takdir ve teş- vik gördüğünü söyleyen Sincek, “Yeni düzenlemelerle sistemin desteklenme- si de BES’in hem rekabet gücünü hem de esnekliğini artırıyor. Böylece BES; Türkiye ekonomisinin en çok ihtiyacı olan tasarruf tarafında daha da güçle- niyor, adeta tasarrufun merkezi oluyor. Ayrıca yatırımcısına enflasyondan fazla kazandırırken geleceğini de güvence altına alıyor” dedi.

YÜZDE 30 DEVLET KATKISI

Son zamanlarda yapılan düzenle- melerle ilgili bilgi veren Ayhan Sincek, sözlerine şöyle devam etti; “OKS avantajlarından 45 yaş üstü çalışanların da yararlanmasının önü açıldı, iste- yenlere BES’e kolayca katılma imkanı tanındı. BES’in esnekliğini artıran bir yenilik de kurumca belirlenen hallerde ve koşullarda katılımcıya birikim tutarı- nın yüzde 50’sine kadar kısmen ödeme yapılmasına olanak sağlanması oldu. Ayrıca BES katılımcılarına birikimleri karşılığında uygun koşullarda krediye erişim imkânı tanınmasının faydalı ola- cağı düşünülüyor. Kısacası 2022 yılı da BES için atılım ve büyüme yılı olacak.”

Sigorta Life Özel Mart Sayısı Yayında ve Satışta! Sigorta Life Özel Mart Sayısı Yayında ve Satışta!

10 YAŞ ALTI BES’LENİYOR

2022 yılının 18 yaş altı BES için de hızlı geçeceğini belirten Ayhan Sincek, EGM verilerine göre 18 yaş altı BES’li sayısının 210 bine ulaştığını söyledi. Bu kategorideki devlet katkısı dahil fon tutarının da 400 milyon TL’yi aştığına dikkat çeken Sincek, “Bebeklikten ilk gençlik yıllarına kadar uzanan geniş skaladaki binlerce çocuk ve gencimiz için BES sayesinde gelecek daha kolay olacak. Sektörün derinleşme- sindeki öncülüğümüzü bu alanda da gösteriyoruz; Katılım Emeklilik olarak faizsiz ve avantajlı paketimizle üretimde ilk 5 arasındayız. Gelecek nesillerimizi de güvenle BES’liyoruz” diye konuştu.

Ayhan Sincek, “Türkiye’nin ilk fa- izsiz özel sağlık sigortası olan Katılım Sağlık, bir yandan ihtiyaca odaklanan esnek yapısıyla en uygun fiyat avantajı sağlarken, diğer taraftan da birbirinden özel asistans hizmetle- riyle sektörde en geniş içeriğe sahip ürünler sunuyor.

İhtiyaca uygun sağlık sigortası

Faizsiz sağlık kulvarında 56 milyon TL prim üretimi ve katılım sigortacılığında sağlık branşında yüzde 58,4 pazar payıyla lider durumda olduklarını hatırlatan Ayhan Sincek, “Katılım Sağlık olarak kurumsal tarafta sunduğumuz özel grup sağlık sigortası kapsamında yönetimini üstlendiğimiz 195 kurumsal müşterimiz ve 50 binin üzerinde sağlık sigortası poliçemizle sektörü derinleştirerek öncülük yapıyoruz. 16 bin bireysel sigortalı sayımızı 2022 yılında 35 bine, 40 bin grup sigortalı sayımızı da 45 bine çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Sigorta Life