Maher Holding, sağlık alanında önemli işlere imza atan Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Özören’in liderliğinde yürütülen Vaccizone girişimine yatırım yapıyor.

Bir aşı çalışması olan Vaccizone’un melek yatırımcısı olma sürecine dair konuşan Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, “Sosyal teknolojik alandaki en önemli yatırımlarımızdan bir tanesi” derken, aşı çalışmalarının başındaki isim Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Özören ise şöyle söylüyor: “Var olan aşı teknolojilerinin ötesinde yeni bir teknoloji kurmayı başardık. Potansiyelimiz var. Neyse ki Maher Holding gibi yatırımcılar var.”

Ahmet Yaşar

Anadolu Hayat Emeklilik, Karbon Ayak İzini Dengelemeye Devam Etti Anadolu Hayat Emeklilik, Karbon Ayak İzini Dengelemeye Devam Etti

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar ve Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Özören, Vaccizone ve yatırım desteği sayesinde ortaya çıkan iş birliğine dair görüşlerini paylaştı.

“Dünya’da yeni bir teknoloji”

Öncelikle geliştirdikleri teknolojiyi ve geldikleri aşamayı anlatan Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Özören, var olan teknolojilerin ötesinde yeni teknoloji kurmayı başardıklarını söylüyor: “Geliştirdiğimiz teknolojinin adı ASC proteinine bağlı ‘mikrokürecik’ teknolojisi. Bu bir protein yapı. Yumurta akı gibi düşünün. Kendi vücudumuzda bulunan bir öğeyi biz teknolojiye dönüştürdük. Bu Türkiye’nin ilk ve tek dört Dünya bölgesinde patentli biyoteknoloji buluşu. Aşı teknolojilerini bilgisayar işletim sistemlerindeki PC, Machintosh gibi düşünürsek biz şimdi ASC teknolojisini ortaya koyuyoruz. Dünya’daki rakipleriyle birebir kıyaslanamayacak yeni bir teknoloji. Hayvan deneylerine kadar projemizi getirebildik ve şu anda farede uyguluyoruz.”

“Sosyal teknolojilere yatırımı önemsiyoruz”

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, iş birliği ve yatırım desteğinin hikayesine işaret ederek, “Maher Holding CEO’muz Levent Uluçeçen, hocamızın açıklamalarını medyada takip ederken sosyal sorumluluğumuz kapsamında bize birtakım görevler düştüğünü tespit ediyor. Sosyal sorumluluğumuz bu ülkeye borcumuz vizyonumuzdan hareketle hocamızla temasa geçtik ve projeye katkı sunmaya başladık. Değerli gördüğümüz bu tür projeleri sigorta şirketlerinin, bankaların, holdinglerin ve büyük yapıların finanse edebileceğini düşünüyoruz. Ayrıca sonuçları bakımından hem insanlık için hem de ülkemiz için önemli. Türkiye’nin Dünya’daki dört kıtada teknolojik olarak tescil edilmiş ilk çalışma olması da bizi ayrıca gururlandırıyor” dedi.

fotoğraf

“Sosyal sorumluluğumuz bu ülkeye borcumuz”

Değişik alanlarda yatırım desteği verdikleri projelerin sayısının 5’e ulaştığını söyleyen Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, sağlık alanındaki en önemli yatırımlardan birinin Vaccizone olduğunu belirterek, “Dijital teknolojiler kadar sosyal teknolojiler de bizim için çok önemli. ‘Sosyal sorumluluğumuz bu ülkeye borcumuz’ diyoruz. Bize düşen bilim insanlarını desteklemek. Onlara sahip çıkmak. İnşallah bunlara devam edeceğiz” dedi. 

“Neyse ki Maher Holding gibi melek yatırımcılar var”

Prof. Dr. Nesrin Özören, varmaya çalıştıkları yerin Türkiye’deki bir devlet üniversitesinin laboratuvarındaki bir buluştan temellenen uygulamayla insanlığı kurtaracak bir teknolojiye ulaşmak olduğunun altını çiziyor: “Sadece bir aşıyı konuşmuyoruz. Mevcut aşıların teknolojisini iyileştirecek bir buluştan da bahsediyoruz. O yolda giderken de çok temkinli olmalıyız. mRNA biliniyordu. Bizimkisi ise tamamen yeni. Biz o yüzden, her şeyi çift dikiş, üç dikiş kontrollü giderek, ‘zarar gelmesin, yan etki olmasın’ diye düşünerek yol almak zorundayız. Bu yol da çok uzun ve meşakkatli. Dünya devleriyle rekabet ediyorsunuz. Yeni Türkiye’de yenilik ve buluş peşindeyiz. Var olan teknolojinin ötesinde bir şeyler yapmalıyız. Potansiyelimiz var. Sabır ve sebat gerekiyor. Neyse ki Maher Holding gibi, öncü ve vizyoner düşünebilen yatırımcılar var.”

Editör: Sigorta Life